Afstudeer opdracht

Voor het laatste gedeelte van mijn opleiding Informatica heb ik mijn afstudeer opdracht uitgevoerd bij Secure Design Webdevelopment. Hier heb ik het afgelopen half jaar een projectmanagement uitbreiding ontworpen en gebouwd voor hun toekomstige CRM-systeem.

Mijn opdracht was om een toekomstig CRM-systeem met projectmanagement uit te breiden. Het was hierbij de bedoeling dat alle lijsten, met taken die uitgevoerd moeten worden, gecentraliseerd gingen worden. Op deze manier krijg je een beter overzicht over wat er nog voor klanten gedaan moet worden. tijdens mijn afstudeer traject was ik dan ook vooral bezig met het ontwerpen van het ontwerpen en uitbreiden van de database, het schrijven van vele regels code en het uitgebreid testen van het systeem.

Het is fijn om te weten dat Secure Design Webdevelopment de uitbreiding ook daadwerkelijk in gebruik gaat nemen. Je hoort helaas maar vaak genoeg dat afstudeer opdrachten enkel gebruikt worden als proof of concept voor een bedrijf. zodat ze een werkend prototype hebben van een idee. Dat was hier niet het geval, geregeld kwamen collega’s vragen wanneer het systeem in gebruik kon worden genomen. Het is fijn om te horen dat er vraag is naar je werk en dat het wordt gewaardeerd.